Aspecte generale privind realizarea unui foraj puturi de mica adancime

 

 De regula, realizarea forajelor de puturi de mica adancime se realizeaza cu utilaje actionate manual la o adancime de 10 – 30 metri, in scopul captarii apei freatice.

 Se executa un foraj puturi de mica adancime doar la prima sau a doua panza freatica in functie de zona unde urmeaza sa se execute lucrarea.

 

 

Despre realizarea unui foraj puturi de mica adancime

Insa, calitatea apei difera de la caz la caz. Dintr-un astfel de foraj puturi de mica adancime se pot furniza debite de apa cuprinse intre 500 si 3000 litri de apa extrasa pe ora. Revenind la calitatea pe care o prezinta aceasta nu este intotdeauna foarte buna putand avea in compozitie nitrati, nitriti sau microorganisme.

Acest tip de foraj nu se recomanda pentru realizarea de apa potabila intrucat dupa cum am mentionat mai devreme, nu este buna pentru a fi consumata. Dar pentru o astfel de apa i se poate gasi utilitatea in agricultura si diverse alte industrii. Chiar si la nivel casnic se poate utiliza dar numai pentru udarea gradinilor sau pentru curatarea masinii, de exemplu.

Un foraj puturi de mica adancime se realizeaza numai intr-o singura zi, cu utilaje specifice, de regula manuale, demontabile si usor de transportat. Metoda de realizare a forajului se realizeaza uscat, ceea ce inseamna ca prin intermediul acestei metode se poate observa cu usurinta solul si compozitia acestuia centimetru cu centimetru.

 

Avantaje si dezavantaje care insotesc acest tip de foraje puturi de mica adancime

Dar cel mai mare avantaj pe care il prezinta un astfel de foraj puturi de mica adancime este pretul care cu siguranta este unul imbatabil. Luand in considerare numarul redus de materiale si utilaje folosite, complexitatea lucrarii nu este atat de mare si specialistii in maxim o zi de la contractarea serviciilor pot sa se deplaseze la fata locului pentru a-l realiza. De regula, durata de viata al unui astfel de put de apa este garantat sa functioneze timp de 5 – 10 ani cu conditia ca regulat o echipa specializata sa realizeze denisipari.

Din punct de vedere al dezavantajelor este necesar sa mentionam faptul ca in compozitia apei pot sa fie elemente chimice si biologice care sa ii scada calitatea. Dar, dupa cum am mai spus, nu este vorba despre apa potabila si utilizarea ei se poate intinde pe numeroase domenii de activitate.

De asemenea, un alt dezavantaj poate sa fie scaderea debitului care poate sa fie destul de mic in anumite zone geografice sau cu nisipuri atat de fine incat impachetarea cu margaritar sa nu merite investitia.

Dar, dupa cum bine stiti nu exista nimic pe aceasta lume care sa nu vina si cu dezavantajele proprii, asadar va recomandam sa ne contactati pentru a va raspunde la toate intrebarile esentiale.

Realizam astfel de lucrari de foraj puturi de mica adancime in toate colturile tarii, asadar, indiferent unde va aflati noi ne vom deplasa la fata locului si vom discuta cele mai importante aspecte si va vom inmana o oferta personalizata. Daca doriti lucrari de calitate si realizate ireprosabil atunci apelati la noi cu cea mai mare incredere.

Foraje puturi
Foraje puturi
Compania noastra de foraje puturi dispune de personal calificat, cu experienta in realizarea unor asemenea lucrari dar si oamenii cei mai potriviti pentru a va aduce apa chiar si in locurile unde acest lucru pare lipsit de speranta si un obiectiv greu de atins.
MICA ADANCIME
MICA ADANCIME
De regula, realizarea forajelor de puturi de mica adancime se realizeaza cu utilaje actionate manual la o adancime de 10 – 30 metri, in scopul captarii apei freatice.Se executa un foraj puturi de mica adancime doar la prima sau a doua panza freatica .
MARE ADANCIME
MARE ADANCIME
Atunci cand vorbim despre un foraj puturi de mare adancime este necesar sa mentionam faptul ca este vorba despre o serie de lucrari complexe care se preteaza mai mult pentru uzul industrial. Practic putul forat masoara o adancime cuprinsa intre 51 si 300 de metri.
CAMIN DE APA
CAMIN DE APA
In special in mediul urban, astfel de lucrari sunt frecvente intrucat oricand se construieste o casa sau un bloc si este necesar sa se realizeze un camin de apa. Bransarea la reteaua de apa se face in colaborare cu compania de furnizare a utilitatilor.
DENISIPAREA
DENISIPAREA
Este destul de greu de estimat de cate ori este necesar o astfel de operatiune. Depinde si de regimul de exploatare al forajului, numarul de cicluri de pornire sau oprire a pompei submersibile. Un foraj executat corect are o durata de viata cuprinsa intre 5 – 10 ani
FOSE SEPTICE
FOSE SEPTICE
Cel mai mare avantaj pe care il prezinta aceste fose septice este ca se poate monta usor si nu necesita intretinere ulterioara. De asemenea, are o durata de viata destul de mare de pana la 10 – 15 ani iar vidanjarea se face o data la 12 sau 18 luni.